Stichting Kinderen van Spituk

In de afgelegen berggebieden van de Himalaya in Noord-west-India (vroeger Tibet) ligt het Pegon-Institute. Dit schooltje valt onder de bescherming van het eeuwenou- de Spituk-klooster. Het biedt opvang en onderwijs voor circa 50 arme nomadenkinderen van 4 tot 16 jaar. In de basisbehoeften van deze kinderen voorzien is een zware klus voor de schoolleiding.

Daarom biedt de stichting Kinderen van Spituk deze school financiƫle steun voor VOEDING, GEZONDHEIDSZORG en ONDERWIJS. Hierbij wordt ingezet op samenwerking en overleg met de schoolleiding. Alle aankopen worden ter plaatse gedaan, waardoor de lokale economie wordt gestimuleerd. Bovendien werken alle bestuursleden pro Deo. Ze betalen zelfs de reiskosten uit eigen zak.

100% OVERDRACHT VAN UW BIJDRAGE VERZEKERD

Dankzij de stichting werden sinds 2007 de slaapzaal, de keuken en de doucheruimte gerenoveerd. Ook werd een een medische behandelkamer ingericht en gestart met een bibliotheekproject. Verder kregen de kinderen nieuwe winterkleding. Maar er is nog veel meer nodig om volwaardige levensomstandigheden ook in de toekomst te kunnen waarborgen.

 

 

GEZONDHEIDSZORG

 

 

ONDERWIJS

 

 

 

BASISBEHOEFTEN ZOALS KLEDING EN VOEDING