Nieuwsbrief 2018 en 2019

Allereerst willen wij heel hartelijk dank zeggen aan onze donateurs en aan onze sponsors. Dankzij uw steun kunnen wij als stichting Kinderen van Spituk verbeteringsprojecten verwezenlijken op het gebied van basisbehoeften, gezondheidszorg en onderwijs voor de kinderen van het Pegon Institute.

 

In deze nieuwsbrief vindt u gebeurtenissen, initiatieven en uitvoering van projecten zowel in 2018 als in 2019.

 

In 2018 zijn we begonnen met de emballage box dwz in sommige supermarkten kunnen klanten hun tegoedbon van emballagedoneren aan de stichting Kinderen van Spituk door deze in de emballagebox te stoppen.

 

Hoogtepunt van 2018 was ons bezoek aan het Pegon Institute te Spituk waar we weer allerhartelijkst ontvangen werden door directie, team en kinderen.

 

 

 

 

We hebben tijdens ons verblijf het leven in het Pegon Institute weer helemaal van dichtbij mee mogen maken van ochtend yoga les, les overhoren op de speelplaats met alle kinderen ( kinderen overhoren kinderen ) bidden, samen eten, de waterpokken, spelen, taakjes zoals de kok helpen, de klas schoonvegen, een sport blessure : een jongetje loopt grote wond aan zijn voorhoofd op door een harde bal. Dus eerst eerste hulp door Geshe Gendun op de behandelkamer en dan met Geshe naar het ziekenhuis in Leh om te hechten, toneelvoordracht en liedjes oefenen en op het einde van de dag zo tussen 9 en 10 uur ‘s avonds ligt alles in bed.

Op het einde van ons verblijf werden we verrast door een feestprogramma ter ere van ons uitgevoerd door de kinderen ondersteund door het team. Met jawel veel grapjes over ons die wij jammer genoeg niet konden verstaan maar waar iedereen veel pret om had.

 

Goede doelen markten

Besloten is te stoppen met het bemannen van een kraam op goede doelen markten. We hebben gemerkt dat de tendens veranderd is en het publiek verzadigd is. De inspanning en kosten staan niet meer in verhouding tot de opbrengsten.

Het plan is om spullen online aan te bieden op www.kinderenvanspituk.nl

 

Website

Inmiddels is onze website helemaal vernieuwd en zijn we heel blij met het resultaat. Er zal meer foto/video materiaal geplaatst worden zodat u op de hoogte kunt blijven.

 

Verwezenlijkt in 2018

2 laptops
Groot wasmachine
Schoolbasisbehoeften zoals pennen, potloden,  etui’s, schriften etc.
alle kinderen in het nieuw van top tot teen
Bijdrage voor voeding ,gezondheidszorg en onderwijs

 

Verwezenlijkt in 2019

Speeltoestellen voor buiten voor de kleintjes zoals wip en schommel.
Twee keukenkasten, lakens, handdoeken, keukenlinnen.
Schoolbanken en tafels